Napolitain Törtchen

Napolitain Törtchen

3.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 Stücke

Składniki

Weisser Fondant (siehe Tipp)
  • Zucker
    300 g
  • Wasser
    100 g
Vanillebiskuit
  • Eier
    4
  • Zucker
    120 g
  • Vanilleextrakt
    10 g
  • Weissmehl
    70 g
  • Maisstärke
    30 g
Schokobiskuit
  • Eier
    4
  • Zucker
    120 g
  • Weissmehl
    50 g
  • Maisstärke
    30 g
  • Kakaopulver, ungesüsst (alle Sorten)
    20 g
Ganache
  • Bitterschokolade, 70 % Kakao
    250 g
  • Rahm, 30% Fettgehalt
    200 g
Zusammenstellen
  • Wasser oder 10 % des Gesamtgewichts des Fondants
    30 g
  • Schokostreusel
    50 g
    50 g Schokostreusel, bunt

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 5.1 g
Kalorie 1188 kJ / 283 kcal
Tłuszcz 10.9 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 40.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...