Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Weisser Fondant (siehe Tipp)
- 300 g Zucker
- 100 g Wasser
Vanillebiskuit
- 4 Eier
- 120 g Zucker
- 10 g Vanilleextrakt
- 70 g Weissmehl
- 30 g Maisstärke
Schokobiskuit
- 4 Eier
- 120 g Zucker
- 50 g Weissmehl
- 30 g Maisstärke
- 20 g Kakaopulver, ungesüsst (alle Sorten)
Ganache
- 250 g Bitterschokolade, 70 % Kakao
- 200 g Rahm, 30% Fettgehalt
Zusammenstellen
- 30 g Wasser, oder 10 % des Gesamtgewichts des Fondants
-
50
g Schokostreusel
lub 50 g Schokostreusel, bunt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1188 kJ / 283 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake Pops
1 godz. 30 min
Schokoladenmuffins
45 min
Blinis
1 godz.
Orangenrolle
30 min
Ofenkartoffel Mickey Mouse
1h 20min
Brownies
1 godz.
Himbeer-Kokos-Cupcakes
2h 20min
Marmorkuchen aus dem Varoma
1 godz. 10 min
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1 godz. 30 min
Schokoladenkuchen mit Schlagsahne
1 godz. 10 min
Basic-Cheesecake
10 Std.
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 Std. 15 Min