Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Vollmilch
- 10 Eigelb
- 300 g Zucker, (200 g für das Rezept und 100 g zum Brennen)
- 40 g Speisestärke
-
1
TL Vanillezucker
lub 1 TL Vanillearoma - 1 Prise Salz
- Zitronenschale, von 1 Zitrone
- 1 Zimtstangen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1854 kJ / 445 kcal
- Białko
- 11.34 g
- Węglowodany
- 62.69 g
- Tłuszcz
- 16.54 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karamellcreme (Flan)
3 Std.
Forellenmousse
5 Min
Zabaglione
15 dk
Crema Catalana
1h 10min
Sauce béarnaise
20 Min
Carac
2h
Crumble mit weisser Schoggi, Mango und Limetten
2u. 45min
Gazpacho
1h 15 min
Apfel-Safran Millefeuille
3 Std. 15 Min
Caramel-Macarons
1 Std. 50 Min
Zitronentarte mit Baiserhaube
2sa 30 dk
Weisse Schokolade-Panna-cotta mit Passionsfrucht.
6h 40 min