Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Vollmilch
- 10 Eigelb
- 300 g Zucker, (200 g für das Rezept und 100 g zum Brennen)
- 40 g Speisestärke
-
1
TL Vanillezucker
lub 1 TL Vanillearoma - 1 Prise Salz
- Zitronenschale, von 1 Zitrone
- 1 Zimtstangen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1854 kJ / 445 kcal
- Białko
- 11.34 g
- Węglowodany
- 62.69 g
- Tłuszcz
- 16.54 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Emmentaler Meringues
2h 15min
Crema Catalana
1h 10 min
Vitello tonnato
25 godz. 30 min
Crème brûlée
2h 30 min
Crème brûlée
2h 30 min
Panna cotta
6h 15min
Zigerkrapfen
1h 45min
Schokoladenmousse marmoriert
8 godz. 35 min
Rosmarin Focaccia
2h 30 min
Weisse Schokolade-Panna-cotta mit Passionsfrucht.
6h 40min
Pannacotta mit Mango-Coulis
4h 15min
Toblerone®-Mousse
3h 10min