Urządzenia i Akcesoria
Crema catalana
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen
Składniki
-
Vollmilch1000 g
-
Eigelb10
-
Zucker (200 g für das Rezept und 100 g zum Brennen)300 g
-
Speisestärke40 g
-
1 TL VanillearomaVanillezucker1 TL
-
Salz1 Prise
-
Zitronenschale von 1 Zitrone
-
Zimtstangen1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
11.34 g
Kalorie
1854 kJ /
445 kcal
Tłuszcz
16.54 g
Węglowodany
62.69 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Mediterrane Küche
67 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Sauce Béarnaise
20 Min
Café-de-Paris
30 Min
Pannacotta mit Mango-Coulis
4 Std. 15 Min
Sauce béarnaise
20 Min
Vitello tonnato
25 Std. 30 Min
Sauce Béarnaise
40 Min
Crème brûlée mit Schoggi
3 Std. 10 Min
Dynamite-Sauce mit Koriander
10 Min
Cranberry-Rosmarin-Chutney
45 Min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4 Std. 40 Min
Lemon-Cheesecake mit Nuss-Crunch
4 Std. 35 Min
Weisse Schokolade-Panna-cotta mit Passionsfrucht.
6 Std. 40 Min