Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung
- 30 g Butter
- 20 g Olivenöl, nativ
- 150 g Zwiebeln
- 100 g Karotten
- 300 g Rindsragout, gewürfelt
- 10 g Sojasauce
- 20 g Weisswein
-
½
TL Fleischbouillonextrakt
lub ½ Fleischbouillonwürfel (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- 100 g Milch
- 40 g Mehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
Teig
- 50 g Butter
- 20 g Bratbutter
- 100 g Wasser
- 270 g Mehl
- ½ TL Salz
- Frittieröl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 800 kJ / 191 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rippchen mit Süss-Sauer-Sauce
40min
Tri-Tip Rindsfleisch mit Maiskolben und Krautstiel
3h
Profiteroles
2h 15min
Focaccia mit Kartoffeln und Rosmarin
2 godz. 35 min
Schoggi-Eclairs
1h 15min
Gazellenhörnchen
1u.
In Salzkruste gebratene Dorade
35min
Erdbeertörtchen
1h 15min
Mini-Donuts
2h 45min
Hotdog vom Grill
2h
Griechische Fleisch-Bällchen (Köfte)
1u. 30min
Couscous mit Lamm und Gemüse
50min