Urządzenia i Akcesoria
Birnentorte
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 9 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Eier4
-
Zucker210 g
-
Mehl100 g
-
Gelatine5 Blätter
-
Birnen geschält200 g
-
Wasser50 g
-
Zitronensaft1 TL
-
Vollrahm500 g
-
Puderzucker150 g
Aufschichtung der Torte
-
Butter zum Einfetten
-
Birnen mit Schale, in Scheiben2
-
frische Erdbeeren in Scheiben3
-
Cocktail-Kirsche1
-
Mandeln, gehobelt geröstet150 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6.85 g
Kalorie
1705 kJ /
408 kcal
Tłuszcz
23.8 g
Błonnik
2.41 g
Węglowodany
41.58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backen macht Freude
65 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Canestrelli
1 godz. 50 min
Bienenkuchen
1 godz. 25 min
Dreikönigsküchlein
3 godz.
Quitten-Tarte
50 min
Aprikosen-Schoggipraliné-Törtchen
24 godz.
Schoggi-Himbeer-Croustillant
16 godz.
Schoggi-Roulade mit Orange
3 godz. 45 min
Holunder-Jogurt-Torte
7 godz. 15 min
Wiener Schoggi-Sablés
50 min
Sylter Sturmbeutel mit Erdbeerrahm
1 godz.
Zitronenroulade
3 godz.
Zitronen-Cake
1 godz. 5 min