Marokkanisches Dessertgebäck  (Briouats)

Marokkanisches Dessertgebäck (Briouats)

4.5 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Mandeln, geschält
    150 g
  • Zucker
    60 g
  • Ei
    1
  • Orangenblütenwasser (siehe Tipp)
    15 g
  • Filoteig
    2 Blätter
  • Butter geschmolzen
    50 g
  • Honig
    40 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portionen

Białko 12 g
Kalorie 2050 kJ / 490 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...