Urządzenia i Akcesoria
Marokkanisches Dessertgebäck (Briouats)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Mandeln, geschält150 g
-
Zucker60 g
-
Ei1
-
Orangenblütenwasser (siehe Tipp)15 g
-
Filoteig2 Blätter
-
Butter geschmolzen50 g
-
Honig40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Białko
12 g
Kalorie
2050 kJ /
490 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Reisen nach Marokko
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Mallorquinischer Mandelkuchen
1 godz.
Poulet in Peperonisauce mit Zucchetti-Feta-Couscous
55 min
Matcha-Mousse-Kuchen
5 godz.
Brioche
9 godz. 30 min
Rindfleisch-Pie mit Bier
1 godz. 40 min
Fischsuppe mit Gemüse
35 min
Schoggi-Soufflé
40 min
Madeleines
1 godz.
Pavlova-Torte mit gemischten Beeren
5 godz. 30 min
Lachs mit Dill-Senfsauce
1 godz. 30 min
Bollywood Chicken Burger
4 godz.
Knusprige Truten-Linsen-Meatballs
40 min