Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de palourdes
- 300 g de crevettes entières
- 800 g d'eau
- 2 gousses d'ail
- 200 g de tomates pelées en dés, en boîte
- 150 g de poivron rouge
- 150 g de poivron vert
- 70 g d'huile d'olive extra vierge
- 350 g de riz
- 2 c. à soupe de persil frais, haché
- 1 pincée de filaments de safran
- 1 c. à café de sel
- 150 g de vin blanc
- 50 g de jus d'orange
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1920 kJ / 459 kcal
- Białko
- 25.02 g
- Węglowodany
- 52.69 g
- Tłuszcz
- 14.79 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de pommes de terre
1 Std. 10 Min
Lasagnes classiques
2 Std.
Poulet citron
50 Min
Lasagnes classiques
2h 5min
Curry de poulet
35 Min
Penne lisce à la sauce tomate et radicchio
40min
Moules à la sauce tomate épicée
45min
Empanada au thon (pâté)
1 Std. 10 Min
Citronette et vinaigrette
10 Min
Riz jaune au poulet
40min
Curry de poulet à la japonaise
55 Min
Émincé de poulet Parmentier
1 godz. 15 min