Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de palourdes
- 300 g de crevettes entières
- 800 g d'eau
- 2 gousses d'ail
- 200 g de tomates pelées en dés, en boîte
- 150 g de poivron rouge
- 150 g de poivron vert
- 70 g d'huile d'olive extra vierge
- 350 g de riz
- 2 c. à soupe de persil frais, haché
- 1 pincée de filaments de safran
- 1 c. à café de sel
- 150 g de vin blanc
- 50 g de jus d'orange
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1920 kJ / 459 kcal
- Białko
- 25.02 g
- Węglowodany
- 52.69 g
- Tłuszcz
- 14.79 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanada au thon (pâté)
1 godz. 10 min
Boulettes de viande à la sauce espagnole
55 min
Gratin de pappardelle sauce bolognaise et ricotta
1 godz. 30 min
Salade russe
1 godz. 15 min
Œufs colorés en jaune
55 min
Tarte aux pommes
1 godz. 15 min
Sauce béchamel
15 Min
Chaussons à la viande
3 Std.
Potée de lentilles à la viande hachée
50min
Pennette safran et crevettes
30min
Riz jaune au poulet
40min
Sauce bolognaise
3ωρ. 15 λεπτ.