Pizza alla marinara

Pizza alla marinara

3.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
3 porzioni

Składniki

Impasto
  • di acqua
    220 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di lievito fresco
    20 g
    2 cucchiaini di lievito secco, (circa 8 g)
  • di farina manitoba
    400 g
    400 g di farina per pizza
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Farcitura
  • di aglio
    3 spicchi
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di polpa di pomodoro fresca o in scatola
    300 g
  • di basilico lavate ed asciugate
    2 - 3 foglie
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di origano secco (o fresco, a piacere)
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 660 kcal / 2761 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 106 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...