Urządzenia i Akcesoria
Olive oil cake (Pompes à l'huile)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
8 portions
Składniki
-
water200 g
-
orange flower water to taste80 g
-
1 ½ tsp dried instant yeast, (8 g)fresh yeast crumbled15 g
-
wheat flour plus extra for dusting650 g
-
salt5 g
-
caster sugar120 g
-
olive oil180 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
8 g
Kalorie
2154 kJ /
515 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
68 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 min
Brown Rice Milk
10 min
Savory tart with tuna, eggs and capers
1 godz.
Sourdough Pretzel Bread
7 godz. 20 min
Sourdough Baguettes
15 godz.
Venezia Bread
11 godz.
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1 godz.
Gluten free fresh fruit and cream cheese tarts
3 godz. 50 min
Speedy Bassara
25 min
Amritsari dal
26 godz.
Kaffir lime granita
40 min
Rye sourdough baguettes
27 godz. 20 min