![Olive oil cake (Pompes à l'huile) Olive oil cake (Pompes à l'huile)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/11c92cad-b9be-4e69-a5ab-1778ebfd7359/Derivates/42818e12-325d-4681-845f-b62d6db87968.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g water
- 80 g orange flower water, to taste
-
15
g fresh yeast, crumbled
lub 1 ½ tsp dried instant yeast (8 g) - 650 g wheat flour, plus extra for dusting
- 5 g salt
- 120 g caster sugar
- 180 g olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2154 kJ / 515 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed wholemeal bread
2 Std.
Steamed Poussins and Fruity Quinoa
1h 30min
Steamed bread rolls
2 godz. 10 min
Marinated peppers
55 dk
Egg salad in crispy Easter nests
1sa
Choron sauce (Tomato béarnaise)
20min
Veal stew (Blanquette de veau)
1h 5 min
Chickpea Soup (Revithia)
1 godz. 40 min
Sicilian Caponata
30 dk
Green beans with tomato and parsley
55 dk
Risotto with Parmesan cheese
30 dk
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 dk