Chocolate cake pops

Chocolate cake pops

3.6 5 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
20 pieces

Składniki

Chocolate cake
  • hazelnuts
    80 - 100 g
  • dates, pitted halved
    80 g
  • eggs
    2
  • oil
    30 g
  • vanilla aroma
    1 tsp
  • buttermilk
    200 g
  • flour
    100 g
  • cocoa powder
    30 g
  • baking soda
    1 tsp
  • baking powder
    1 tsp
  • salt
    1 - 2 pinches
Cake pops
  • freeze-dried raspberries
    15 g
  • blanched almonds
    50 g
  • crunchy peanut butter unsweetened
    50 g
  • dark chocolate in pieces (see tip)
    400 g
    400 g white chocolate, in pieces (see tip)
  • oil
    3 tbsp
  • shredded coconut (opcjonalnie) raw or toasted, for coating
  • coloured sprinkles (opcjonalnie) for decorating

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 253.1 kcal / 1058.9 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 18.3 g
Węglowodany 19.3 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 123.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...