![Chocolate cake pops Chocolate cake pops](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ca6591cf-01e8-420d-a411-1023f660ba6d/Derivates/a79dd8a1-eaff-408a-a85d-13f5323780a4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate cake
- 100 g hazelnuts
- 120 g dates, pitted, halved
- 2 eggs
- 30 g oil
- 1 tsp vanilla aroma
- 200 g buttermilk
- 100 g flour
- 30 g cocoa powder
- 1 tsp baking soda
- 1 tsp baking powder
- 1 - 2 pinches salt
Cake pops
- 15 g freeze-dried raspberries
- 50 g blanched almonds
- 100 g crunchy peanut butter, unsweetened
-
400
g dark chocolate, in pieces (see tip)
lub 400 g white chocolate, in pieces (see tip) - 3 tbsp oil
- shredded coconut, raw or toasted, for coating (opcjonalnie)
- coloured sprinkles, for decorating (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1136.8 kJ / 271.7 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 126.8 mg
Alternatywne przepisy
Dragon Fruit Lemonade
5min
Chocolate Chip Gluten-Free Loaf
1hod. 10min
Oaty Gluten Free Chocolate Chip Cookies
40min
Nanaimo Bars
3 Std. 5 Min
Chocolate Cake Pops
4h 50min
Dragon's Beard Candy
2hod. 5min
Hokkaido Cupcakes
45 Min
Watermelon and raspberry ice cream sandwiches
28h 40min
Cake Pops
2 Std.
Sugar Cookie Pastry
1 Std. 50 Min
Rainbow Cake
2 Std. 45 Min
Green Smoothie Bowls (Matthew Kenney)
15 Min