![Home-style sponge cake Home-style sponge cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9915994B-791D-4F61-8936-1D81C634A862/Derivates/75C3514C-EB12-4521-8AA8-F8AABF953601.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- butter, unsalted or salted (from cows' milk), for greasing
- ½ tsp baking soda
- 1 tsp cream of tartar
- 80 g AU cornflour, with wheat
- 30 g wheat flour
- 130 g caster sugar
- 4 egg (from chicken), room temperature, separated and yolks reserved
- 1 tsp vanilla extract, natural
- 2 tbsp water, hot
- 400 g cream, 35 % fat
- 500 g strawberry, hulled, sliced lengthways, plus extra for decorating
- icing sugar (may contain 3-5% anti-caking agent), for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1129.7 kJ / 269 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 106 mg
Alternatywne przepisy
Rice pudding
1h
Creamy Mango Ice Cream
2h 20min
Jam Sandwich Biscuits
2 Std. 15 Min
Apple cider dressing
5min
'Skinny' pineapple cordial
1h 40min
Traditional sausage rolls
50 min
Sponge cake
1 godz. 50 min
Lemon cake
2h
Vegetarian sausage rolls with spelt pastry
1h 40min
Banoffie pie
26h 30 min.
Custard horns
1 godz. 45 min
Magnolia Kitchen red velvet cakes with vanilla cream cheese icing
1h 15min