Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- butter, unsalted or salted (from cows' milk), for greasing
- ½ tsp baking soda
- 1 tsp cream of tartar
- 80 g AU cornflour, with wheat
- 30 g wheat flour
- 130 g caster sugar
- 4 egg (from chicken), room temperature, separated and yolks reserved
- 1 tsp vanilla extract, natural
- 2 tbsp water, hot
- 400 g cream, 35 % fat
- 500 g strawberry, hulled, sliced lengthways, plus extra for decorating
- icing sugar (may contain 3-5% anti-caking agent), for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1129.7 kJ / 269 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 106 mg
Alternatywne przepisy
Meringue Ghosts
Brak ocen
Quick Bread
50min
Sponge cake
1h 50min
Yoyo slice
2 godz. 30 min
2 ingredient wholemeal rolls and flatbread (Diabetes)
25min
Ginger and Pear Pie (TM5)
Brak ocen
Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)
4 Std. 40 Min
Football Cake
3 Std. 30 Min
Unicorn Head Cake
3h
Lemon meringue cupcakes
1h 30min
Magnolia Kitchen Swiss meringue buttercream
45 min
Home-style sponge cake
2 godz. 30 min