Urządzenia i Akcesoria
Floating islands
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
Vanilla sauce (crème anglaise)
-
milk450 g
-
egg yolks6
-
sugar70 g
-
vanilla sugar, homemade15 g
Meringue islands
-
sugar30 g
-
egg whites6
-
salt1 pinch
-
liquid caramel (opcjonalnie) (see tips)30 g
-
pistachio nuts, unsalted (opcjonalnie) chopped25 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
10 g
Kalorie
887 kJ /
212 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Mediterranean Cuisine
67 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Spinach and Artichoke Garlic Bread
Brak ocen
Mushroom Brown Rice Risotto (Diabetes)
1 godz. 15 min
Dumplings with chocolate centres and cherry sauce
1 godz. 30 min
Quiche Lorraine
45 min
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50 min
Duck foie gras
24 godz.
Floating Islands
40 min
Aioli
10 min
Salmorejo (Spanish Cold Tomato Soup)
10 min
Speedy Bassara
25 min
Molten Lava Cake
45 min
Focaccia
3 godz.