Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanilla sauce (crème anglaise)
- 450 g milk
- 6 egg yolks
- 70 g sugar
- 15 g vanilla sugar, homemade
Meringue islands
- 30 g sugar
- 6 egg whites
- 1 pinch salt
- 30 g liquid caramel (see tips) (opcjonalnie)
- 25 g pistachio nuts, unsalted, chopped (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Liver Cake
1h 50min
Floating Islands
40min
Low Carb Cranberry Sauce
20min
Heirloom Tomato Gazpacho
1 godz. 10 min
Cheese Blintz Soufflé
1 godz. 10 min
Salted Herbs
15 Min
Gerbeaud Cakes (Metric)
1h 20min
Lemongrass and mint prosecco
1 godz.
Olive oil cake (Pompes à l'huile)
3 Std.
Floating Islands
40min
Chocolate Babka
3 Std.
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1 godz. 35 min