![Potato goulash Potato goulash](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0dfdd8e1-ea85-4759-8e04-185b9254a87e/Derivates/4e7faba3-31b8-4ac0-bcad-4db9f8a5f58d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 150 g carrots, cut into pieces
- 30 g olive oil
- 100 g spring onions, cut into rings
- 100 g peppers, red and green, in bite-sized pieces
- 500 g pork shoulder, boneless, cut into pieces (approx. 2,5 x 2 cm)
- 350 g potatoes, in bite-sized pieces
- 400 g water
- 1 tsp lemon zest, grated
- 1 tsp tarragon, dried
- 1 tsp marjoram, dried
- ½ - 1 tsp hot paprika
- ½ tsp fine salt
- ¼ tsp black pepper, freshly ground
-
4
tbsp crème fraîche
lub 4 tbsp sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2159 kJ / 516 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef Goulash Soup
1 godz. 15 min
Borscht
50 min
Potatoes with Bacon and Hash
2 Std. 15 Min
Potato and pork rib stew (patatas guisadas con costillas adobadas)
1 godz.
Honey and herb pork loin
4h 10min
Sautéed turkey strips
15 min
Cheese mousse
10 Min
Tuna mousse
10 Min
Peas with ham
30 min
Moroccan filled bread rolls (Batbout)
2h 40min
Green beans with tomato and parsley
55 min
Pork Fillet with Sauerkraut and Potato Purée
1 Std. 10 Min