![Turkey rolls with gorgonzola Turkey rolls with gorgonzola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1577BFC2-B27F-4094-B89F-8A3906872040/Derivates/B9C74AD8-F17C-43FF-84AF-4CA16B28C225.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 turkey escalopes
- 1 shallot
- 40 g extra virgin olive oil
- 200 g fresh baby spinach, washed and dried
- 250 g Gorgonzola or other type of blue cheese (e.g. Roquefort, Stilton), cut into pieces
- 700 g water
- 150 g milk
- 20 g plain flour
- 1 teaspoon fine salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2130 kJ / 509 kcal
- Białko
- 51.5 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Solyanka (Ukraine hot spicy soup)
2 Std.
Tiramisu
5 godz. 20 min
Grah i Varivah (Bean Soup)
2 Std.
Speedy Bassara
25 Min
Veal stew (Blanquette de veau)
1 Std. 5 Min
Baked spinach and eggs
35 min
Crispy turkey and lentil meatballs
40 Min
Salmorejo
10min
Cherry Clafoutis (Ludo Lefebvre)
3 Std. 15 Min
Floating Islands
40 Min
Ukrainian borscht
35 min
Gratin dauphinois
50 min