Urządzenia i Akcesoria
Chicken skewers with peanut satay sauce
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
30 pieces
Składniki
-
chicken breast fillets, skinless1200 g
Marinade
-
onions cut into halves2
-
garlic cloves3 - 4
-
2 tsp ground gingerfresh ginger 3 cm, thinly sliced1 piece
-
ground coriander3 tsp
-
ground cumin3 tsp
-
fresh lemongrass freeze-dried or ground2 tsp
-
light sesame oil from unroasted sesame50 g
-
soy sauce50 g
-
sambal oelek2 tsp
Peanut satay sauce
-
roasted salted peanuts200 g
-
garlic clove1
-
20 g Thai yellow curry pasteThai green curry paste20 g
-
light sesame oil from unroasted sesame1 tbsp
-
1 tbsp lemon juicelime juice1 tbsp
-
coconut milk400 g
-
sugar20 g
-
salt½ tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
12 g
Kalorie
538 kJ /
129 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Party
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Teriyaki chicken thighs
2 godz. 10 min
Italian sausages
40 min
Fajita Seasoning
5 min
Pear and blue cheese salad with hazelnuts (Thermomix® Cutter)
15 min
Cecina and goat's cheese croquettes
9 godz. 20 min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 min
Chocolate pecan pie
1 godz. 55 min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2 godz. 30 min
Mozambican chicken curry
35 min
Bordelaise Sauce
55 min
Salsa verde
5 min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min