Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g chicken breast fillets, skinless
Marinade
- 2 onions, cut into halves
- 3 - 4 garlic cloves
-
1
piece fresh ginger, 3 cm, thinly sliced
lub 2 tsp ground ginger - 3 tsp ground coriander
- 3 tsp ground cumin
- 2 tsp lemon grass, freeze-dried or ground
- 50 g light sesame oil, from unroasted sesame
- 50 g soy sauce
- 2 tsp sambal oelek
Peanut satay sauce
- 200 g roasted salted peanuts
- 1 garlic clove
-
20
g Thai green curry paste
lub 20 g Thai yellow curry paste - 1 tbsp light sesame oil, from unroasted sesame
-
1
tbsp lime juice
lub 1 tbsp lemon juice - 400 g coconut milk
- 20 g sugar
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 538 kJ / 129 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dwaejibukgogi (Korean BBQ Marinade)
10min
Barbecued beef with ssamjang sauce
2 godz. 25 min
Chicken Satay with Peanut Sauce (Hestan Cue™) Metric
2h 30min
Thai red curry paste
10min
Gyoza meatballs
35min
Thai beef salad
1 Std. 15 Min
Tikka paste
1h
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash
1 Std. 15 Min
Thai red curry paste
15min
Hoisin Honey BBQ Sauce
30 min
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1h
Teriyaki sauce
25min