Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz yellow onion, cut into pieces
- 1 garlic clove
- ½ oz extra virgin olive oil
- 6 oz russet potatoes, peeled and cubed (1 in.)
- 10 oz vegetable stock
- ¼ tsp salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 2 oz sliced bacon
-
1
oz whole milk
lub 1 oz heavy whipping cream - 1 tbsp sour cream, to serve, to taste (opcjonalnie)
- 2 tbsp grated cheddar cheese
- green onions, chopped to serve (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2541.1 kJ / 607.3 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 43.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1133.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buttermilk Mashed Potatoes
35 min
Chicken Salad Sandwich
15 min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45 min
Tomato Soup with Grilled Cheese Second Bowl
40 min
Slow Cooked Cola Pulled Pork
6 godz. 30 min
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40 min
Split Pea Soup
1h 25min
Biltmore Broccoli and Cheddar Soup
45 min
Turkey and Corn Soup
1 godz. 5 min
Meat Sauce
1h 45 min
Broccoli and Cheddar Soup
40 min
Lemon Pasta
35 min