Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz fresh parsley, leaves and tender stems (approx. ½ bunch)
- 6 ½ oz all-purpose flour
- 1 ½ tsp baking powder
- 1 tsp fine sea salt
- 1 oz unsalted butter, cold and cut into pieces
- 2 oz whole milk
- 1 large egg
- 4 oz yellow onion, quartered
- 2 ½ oz celery, cut into pieces (approx. 2 in.)
- 1 oz olive oil
- 3 tsp chicken stock paste
- 32 oz chicken breast, cut into strips (approx. 1 in.)
- 2 ½ oz carrots, cut into pieces (approx. 2 in.)
- 38 oz water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1523.2 kJ / 364.1 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 476.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Breasts Pizzaiola
55 Min
Cheesy Crust Pizza
2 Std. 20 Min
Sweet and Sour Pork
35 Min
Pimento Cheese Puffs
30 min
Basque Chicken
1 godz. 10 min
Greek Style Pork Stew
50 Min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 min
Bavarian Pretzels
55 Min
Spaghetti Muffins
55 Min
Parker Rolls
2 Std. 20 Min
Chicken Tetrazzini
40 min
Biscuit Chicken Pot Pie
1 godz. 5 min