Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa choux
- 250 g água
- 50 g manteiga
- 1 pitada de sal
- 10 g açúcar
- 150 g farinha tipo 65
- 3 ovos batidos
Creme
- 80 g açúcar
- 4 claras de ovo
- 200 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 4 gemas de ovo
- 350 g queijo mascarpone
- 150 g frutos vermelhos
- 350 g morangos cortados em quartos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1966.3 kJ / 470 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 241.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de maracujá
4 Std.
Crocante de maçã
5sa 30 dk
Cogumelos recheados com bacon e alheira e arroz de grelos
45 Min
Cheesecake
4 Std. 30 Min
Trifle de chocolate com mascarpone e frutos tropicais
45 Min
Pintainhos
35 min
Árvore de Natal de profiteroles
1 Std.
Delícia de chocolate merengada
4 Std. 30 Min
Tarte de limão e maracujá
1 Std.
Cheesecake de limão
6 Std. 30 Min
Cheesecake com lemon curd
3 Std. 30 Min
Pavlova de frutos tropicais
2 godz. 15 min