Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 100 g água
- 1 pedaço pequeno fermento de padeiro fresco (1 g aprox.)
- 100 g farinha tipo 65
Massa principal
- Azeite q.b. p/ untar
- 200 g água fria, mais q.b. p/ vapor
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 400 g farinha tipo 65
- 3 c. chá de malte em pó p/ panificação
- 2 c. chá de sal
- 20 g manteiga s/ sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 684 kJ / 163 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguetes
15u.
Massa-mãe de trigo e maçã
72 godz. 20 min
Cacete com massa-mãe
21h 30 min
Botões doces
2 godz. 45 min
Coroa de espelta
4h
Tranças de sementes de papoila
14h 30min
Pão de iogurte
14 godz. 50 min
Pão de especiarias
Brak ocen
Pãezinhos de muesli
15ωρ. 30 λεπτ.
Carcaças de espelta
23h 40min
Nuvem de espelta
16 godz. 30 min
Pão branco
15u.