Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cremes
- 180 g amendoim
- 240 g leite
- 80 g amido de milho
- 200 g açúcar
- 1 pitada de sal
- 1 c. chá de essência de baunilha
- 120 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 28 bolachas cream crackers (140 g aprox.)
Caramelo
- 100 g açúcar
- 30 g chocolate branco
- 120 g leite condensado
- 25 g manteiga
Ganache
- 110 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 50 g natas
- 50 g açúcar
- 75 g água
- 6 minichocolates de amendoim e caramelo cortados em pedaços (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2133 kJ / 511 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de maçã e caramelo
1u. 15min
Bebinca
1h
Tarte de leite e chocolate
4 Std.
Duo de chocolate e avelã
3 Std. 30 Min
Bombons de chocolate branco
2u.
Gelado bom
10 Std.
Enrolado de amêndoa
1h 45 min
Cheesecake de chocolate
4h 10min
Delícia de chocolate merengada
4 Std. 30 Min
Cheesecake de chocolate e caramelo
1u. 15min
Cheesecake de forno com caramelo e amêndoa
1h 20min
Bombons de caramelo
2u.