Urządzenia i Akcesoria
Mohn-Marzipan-Creme
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Gelatine4 Blätter
-
Marzipanrohmasse in Stücken150 g
-
Milch250 g
-
Zucker40 g
-
Mohn20 g
-
Eigelb2
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
13 g
Kalorie
2108 kJ /
504 kcal
Tłuszcz
36 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 1/2016
23 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Nougat-Marzipan-Eis
11 godz. 20 min
Kokoscreme mit Rum-Sauce
2 godz. 30 min
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Quarkmousse mit weißer Schokolade
1 godz. 10 min
Caipirinha-Creme
3 godz. 30 min
Zimt-Quark-Töpfchen auf Sauerkirschkompott
1 godz.
Marzipan-Pudding
2 godz. 20 min
Nougat-Panna-Cotta
4 godz. 15 min
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7 godz.
Nougatpudding
20 min
Waldmeister-Panna-Cotta
5 godz. 15 min
Weiße Schoko-Creme mit Himbeersauce
50 min