Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Blätter Gelatine
- 150 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 250 g Milch
- 40 g Zucker
- 20 g Mohn
- 2 Eigelb
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2108 kJ / 504 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kürbiskernparfait
5h 45 min
Joghurtmousse Vanille
2h 30min
Nougat-Panna-Cotta
4 Std. 15 Min
Limetten-Buttermilch-Mousse
3 Std.
Nougat-Mandel-Parfait mit Schokoladensauce
5 godz.
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7h
Gebrannte Eierlikörcreme
1h 15min
Marzipan-Pudding
2h 20min
Marzipanwaffeln mit Cassisbirnen
1h 20min
Eierlikörmousse
8 Std. 30 Min
Quarkmousse mit weißer Schokolade
1h 10min
Waldmeister-Panna-Cotta
5h 15 min