Pasta e Fagioli

Pasta e Fagioli

4.2 81 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    40 g
  • durchwachsener Speck, geräuchert in Stücken (3 cm), angefroren
    80 g
  • Zwiebel (60 g), halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Rosmarin abgezupft
    2 Stängel
  • Olivenöl
    60 g
  • Tomatenmark
    2 TL
  • Zucker
    ½ TL
  • Wasser
    800 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Salz
    1 TL
  • Chiliflocken
    ¼ TL
  • Zimt
    1 Msp.
  • kurze Nudeln aus Hartweizengrieß (z.B. Penne Piccoli, Garzeit 6 Minuten)
    150 g
  • Möhren längs halbiert, in dünnen Scheiben
    200 g
  • Brokkoli in kleinen Röschen
    200 g
  • weiße Bohnen (Abtropfgew. 480 g), abgetropft
    1 Dose

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 556 kcal / 2330 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...