Brood en tomatensoep, opgerolde spinazieomelet en gestoomde ratatouillegroenten

Brood en tomatensoep, opgerolde spinazieomelet en gestoomde ratatouillegroenten

5.0 3 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porties

Składniki

  • kaas, middelhard (bv. Gruyère, Emmental, Cheddar), in stukken
    60 g
  • teentjes knoflook
    2
  • extra vergine olijfolie
    50 g
  • oudbakken broodjes in stukken (1-2 cm)
    50 g
    50 g oudbakken witbrood, in stukken (1-2 cm)
  • diepgevroren, gehakte spinazie ontdooid
    200 g
  • eieren
    4
  • zout
    1 tl
  • uien gehalveerd
    50 g
  • wortelen in stukken
    50 g
  • rijpe tomaten in stukken
    700 g
    700 g tomaten uit blik
  • verse basilicumbladeren
    6 - 8
  • water
    500 g
  • groentebouillonpasta, huisgemaakt
    1 volle tl
    1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • gemengde groenten (bv. paprika's, courgettes, aubergines), in stukken (2-3 cm)
    400 g
  • zout plus extra naar smaak
  • extra vergine olijfolie plus extra naar smaak

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 17 g
Kalorie 1654 kJ / 395 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 6.5 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...