
Urządzenia i Akcesoria
Gekarameliseerde uiensaus
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
6 porties
Składniki
Gekarameliseerde uienjam
-
olijfolie2 el
-
uien (ong. 8), in kwarten1200 g
-
bruine suiker100 g
-
droge witte wijn200 g
-
verjus80 g
-
ketjap manis (zoete sojasaus)4 tl
-
gemalen zwarte peper1 tl
-
witte mosterdzaadjes1 tl
-
zout1 tl
Jus
-
teentjes knoflook2
-
verse tijm enkel de blaadjes4 takjes
-
water350 g
-
kippenbouillonpasta (zie tips)2 - 3 tl
-
bloem1 el
-
rode wijn50 g
Wartości odżywcze na 1 portie
Kalorie
222 kcal /
931 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
6.7 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
5.3 g