Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta

Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta

4.1 13 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porties

Składniki

Gehaktballen en saus
  • extra vergine olijfolie om in te vetten
  • ui in vier gesneden
    100 g
  • teentjes knoflook
    3
  • rundergehakt in stukken
    500 g
  • varkensgehakt in stukken
    500 g
  • lichte room (ong. 18% vet)
    60 g
  • zeezout
    2 snuifje
  • gemalen zwarte peper
    2 snuifje
  • tomatenblokjes uit blik
    800 g
  • tomatenpuree
    70 g
  • olijfolie
    40 g
Parmezaanse polenta
  • Parmezaanse kaas in stukken (2 cm)
    100 g
  • teentjes knoflook
    3
  • olijfolie
    20 g
  • volle melk
    1000 g
  • polenta
    100 g
  • gezouten boter in blokjes (2 cm)
    100 g
  • zeezout
    2 snuifjes
  • olijfolie en wat extra om te garneren
  • verse peterseliebladeren om te garneren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 46 g
Kalorie 3732 kJ / 32 kcal
Tłuszcz 65 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...