Urządzenia i Akcesoria
Gezouten-Karamelijs
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
8 porties
Składniki
Gezouten-karamelsaus
-
witte suiker250 g
-
room min. 30% vet200 g
-
water1030 g
-
ongezouten boter koud, indien mogelijk in één stuk (ong. 60 x 40 x 10 mm)30 g
-
citroensap1 theelepel
-
zout1 tl
-
azijn50 g
IJs
-
vanillestokje½
-
volle melk600 g
-
room min. 30% vet200 g
-
suiker30 g
-
eierdooiers6
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porties
Białko
7 g
Kalorie
2034 kJ /
486 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pizza met fruit en yoghurt
Brak ocen
Rauwe chocolade bietencake
Brak ocen
Citroenmeringuetaart
2 godz. 30 min
Soezendeeg
2 godz.
Driekoningentaart met ananas en gezouten karamel
Brak ocen
Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling
2 godz.
Meringue spoken
12 godz. 25 min
Amandelpasta
1 godz. 10 min
Pulled pork met gestoomde broodjes
3 godz.
Vanilleroomijs
12 godz.
Banketbakkersroom
15 min
Karamelsaus
1 godz. 30 min