Urządzenia i Akcesoria
Gezouten-Karamelijs
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
8 porties
Składniki
Gezouten-karamelsaus
-
witte suiker250 g
-
room min. 30% vet200 g
-
water1030 g
-
ongezouten boter koud, indien mogelijk in één stuk (ong. 60 x 40 x 10 mm)30 g
-
citroensap1 theelepel
-
zout1 tl
-
azijn50 g
IJs
-
vanillestokje½
-
volle melk600 g
-
room min. 30% vet200 g
-
suiker30 g
-
eierdooiers6
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porties
Białko
7 g
Kalorie
2034 kJ /
486 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bananensticks met chocoladecoating
Brak ocen
Brownies
50 min
Poedersuiker
5 min
Half bolletje vanille en karamel
Brak ocen
Snel bladerdeeg
1 godz. 20 min
Gezouten karamel toffees
1 godz. 45 min
Brownie koekjes
1 godz. 35 min
Gezouten karameltaart
2 godz. 40 min
Chocoladeroomijs
12 godz.
Ciabattabroodjes
3 godz. 30 min
Karamelsaus
1 godz. 30 min
Koekjes met chocoladechips
50 min