Risotto met Parmezaanse kaas

Risotto met Parmezaanse kaas

5.0 3 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
10 porties

Składniki

  • water
    1600 g
  • groentebouillonblokjes (elk voor 0,5 l) verkruimeld
    2
    2 volle tl groentebouillonpasta
  • Parmezaanse kaas in stukken (3 cm)
    80 g
  • sjalotten gehalveerd
    60 g
  • boter in stukken
    80 g
  • extra vergine olijfolie
    20 g
  • risottorijst (bijv. Carnaroli, Arborio), 14-15 min. kooktijd
    640 g
  • droge witte wijn
    120 g
  • zout naar smaak
    1 - 2 tl

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 804 mg
Białko 7 g
Kalorie 1450 kJ / 347 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...