Urządzenia i Akcesoria
Irish-Scones mit Whisky-Cream
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
12 Stück
Składniki
-
Schlagobers200 g
-
Espresso, aufgebrüht30 g
-
Eier2
-
Vanillezucker1 TL
-
Whisky50 g
-
Weizenmehl, glatt120 g
-
Weizen-Vollkornmehl100 g
-
Vollrohrzucker35 g
-
Schokolade-Mokkabohnen (siehe Variante)120 g
-
Backpulver2 TL
-
Salz und etwas mehr½ TL
-
Milch60 g
-
Frischkäse240 g
-
Butter in Stücken115 g
-
Staubzucker20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
1429 kJ /
341 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brioche
9 godz. 30 min
Geflügelleber Crème brûleé
13 godz.
Cookie Dough Cups
1 godz. 10 min
Maisbrot
1 godz. 5 min
Schoko-Chili-Gugelhupfe
1 godz. 30 min
Karibische Gugelhupfe (glutenfrei)
40 min
Mohnbuchteln mit Rotwein-Schoko-Sabayon
2 godz. 35 min
Vanillemaronen
1 godz. 20 min
Erdnuss-Karamell-Kuchen
5 godz.
Chiapudding mit Zitronencreme und Beerencoulis
3 godz. 40 min
Apple Pie
2 godz.
Maronencreme
15 min