Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 20 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 60 g Porree, in Ringen (5 mm)
- 2 TL Salz und etwas mehr für den Porree
- 260 g Wasser
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 250 g Weizenmehl Type 550
- 250 g Dinkelmehl
Belag und Fertigstellung
- 50 g natives Olivenöl
- 40 g Wasser
- 2 Prisen Salz
- 150 g Salami, in Scheiben (3 mm)
- 6 Feigen, getrocknet, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2314 kJ / 553 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 5.1 g
Alternatywne przepisy
Thunfisch-Oliven-Empanaditas
2 godz. 15 min
Gefüllte Kartoffel-Focaccia
2小时 50 分钟
Pissaladière
1h 20 min
Spinatkopita mit Gambas und Feta (Griechenland)
1h
Focaccia Tonnata
1h 30 min
Limettenpappardelle mit Gambas
1h 20 min
Pizza Capricciosa
1h 40min
Focaccia mit Salsiccia
2 godz.
Focaccia mit dicken Bohnen, Pancetta und Pecorino
2h 10min
Focaccia mit Sardellen
1h 45min
Focacce mit Oliven
2 godz.
Crespelle
1h 30 min