Focaccia mit Salami und Feigen
TM6 TM5

Focaccia mit Salami und Feigen

4.6 (11 ocen)

Składniki

Teig

  • 20 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
  • 60 g Porree, in Ringen (5 mm)
  • 2 TL Salz und etwas mehr für den Porree
  • 260 g Wasser
  • 1 TL Zucker
    lub 1 TL Backmalz
  • ½ Würfel Hefe (20 g)
    lub 1 Pck. Trockenhefe
  • 250 g Weizenmehl Type 550
  • 250 g Dinkelmehl

Belag und Fertigstellung

  • 50 g natives Olivenöl
  • 40 g Wasser
  • 2 Prisen Salz
  • 150 g Salami, in Scheiben (3 mm)
  • 6 Feigen, getrocknet, geviertelt

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
2314 kJ / 553 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
69 g
Tłuszcz
22 g
Błonnik
5.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy