Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 gramů šalotky, na čtvrtky
- 40 gramů extra panenského olivového oleje
- 300 gramů dýně, oloupané, zbavené semínek, na kostky (cca 1 cm)
- 500 gramů vody
- 320 gramů rýže na rizoto (např. carnaroli, arborio)
- 1 čajová lžička soli
- 160 gramů uzeného lososa, na proužky (cca 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1799 kJ / 430 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 67.8 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rizoto s cuketou a sýrem feta
30 min
Rizoto s dýní a taleggiem
45 min
Dýňové noky (bez lepku)
50 min
Špenátové rizoto
30 min
Rizoto s krémovou rukolou
40 min
Cuketové rizoto s krevetami
1h 15 min
Dýňové kroupoto s parmazánem
1 Std. 30 Min
Rizoto s kari a mrkví
30 min
Lososové rizoto s fenyklem
25 min
Citrónové rizoto s bílou rybou
30 min
Kokosový Dhal
20 min
Dýňovo-čočková polévka
45 min