Polévka ze zeleného chřestu s crème fraîche

4.7 22 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porce

Składniki

  • 60 gramů cibule napůl
  • 10 gramů másla
  • 500 gramů zeleného chřestu
  • 500 gramů vody
  • 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
    1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
  • 1 čajová lžička citrónové šťávy
  • 100 gramů crème fraîche plus na ozdobu
  • ½ čajové lžičky soli podle chuti
  • 1 špetka mletého černého pepře
  • 10 gramů čerstvé petržele nasekané

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porci

Białko 4 g
Kalorie 512 kJ / 122 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...