Teplý zeleninový salát, máslová pěna a krusta z bílé veky

Teplý zeleninový salát, máslová pěna a krusta z bílé veky

5.0 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porce

Składniki

Sezónní zelenina na páře, krusta z veky
  • 75 gramů veky
  • 500 gramů vody
  • 1 čajová lžička soli
  • 500 gramů čerstvé zeleniny sezónní (brokolice, květák, ředkvičky, mrkev, cuketa)
  • řepkový olej na smažení
Máslová pěna
  • 2 stroužky česneku
  • 20 gramů řepkového oleje
  • 20 gramů šalotky
  • 10 gramů ančoviček
  • 30 gramů bílého vína
  • 5 gramů soli
  • 160 gramů máslo
  • 4 žloutky
  • směs čerstvých bylinek (opcjonalnie) na ozdobení

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porci

Białko 10.4 g
Kalorie 2102 kJ / 502 kcal
Tłuszcz 44.65 g
Błonnik 3.25 g
Węglowodany 17.75 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...