Wersje kompatybilne
Allergen-friendly Tuna and Sun-dried Tomato Courgetti
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh parsley leaves
- 1 garlic clove
- 10 g honey
- 30 g olive oil
- 20 g lemon juice
- ¼ tsp fine sea salt
- 2 - 3 pinches ground black pepper
- 10 sun-dried tomatoes in oil, drained, roughly chopped
- 130 g tinned tuna, in brine (drained, approx. 115 g)
- 2 courgettes, raw, spiralized or cut in ribbons (approx. 300 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1586 kJ / 379 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
Alternatywne przepisy
Chicken with Peppers and Rice
1h
Allergen-friendly Roasted Butternut Squash and Black Bean Chilli
45 min
Beetroot Carpaccio (TM5)
20 min
Couscous with Lamb and Vegetable Ragout; Crema Catalana
1 Std. 15 Min
Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce; Berry Foam
Brak ocen
Bolognese Sauce
1 Std. 15 Min
Pea and Ginger Soup, Lemon Salmon with Broccoli and Potatoes
45 min
Bread and Tomato Soup, Rolled Spinach Omelette and Steamed Ratatouille Vegetables
1h 5min
Crêpes Suzette
35min
Courgette and Avocado Beignets with Feta Cream, Coriander Chilli Pesto and Salad
2 godz. 15 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min
Smashed Plum Tomato Bruschetta with Poached Eggs
40 min