Wersje kompatybilne
Allergen-friendly Tuna and Sun-dried Tomato Courgetti
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh parsley leaves
- 1 garlic clove
- 10 g honey
- 30 g olive oil
- 20 g lemon juice
- ¼ tsp fine sea salt
- 2 - 3 pinches ground black pepper
- 10 sun-dried tomatoes in oil, drained, roughly chopped
- 130 g tinned tuna, in brine (drained, approx. 115 g)
- 2 courgettes, raw, spiralized or cut in ribbons (approx. 300 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1586 kJ / 379 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
Alternatywne przepisy
Crêpes Suzette
35 min
Fairy Cake Bouquet
Brak ocen
Polenta
50min
Seafood Stew with Rice
30 min
Creamy Courgette Soup
35 min
Allergen-friendly Roasted Butternut Squash and Black Bean Chilli
45min
Berry Foam
10min
Quinoa and Vegetable Tower with Avocado and Confited Cherry Tomatoes
1h
Apple Mille-feuille with Lamb's Lettuce and Nuts
15min
Creamy Tomato Soup; Millet-stuffed Cabbage Rolls with Mushroom Sauce
1h 40min
Mushroom and Parmesan Risotto
40min
Basmati Rice
35 min