Meatballs with tomato sauce

Meatballs with tomato sauce

4.3 144 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Meatballs
  • bread fresh or stale, cut in pieces
    40 g
  • milk
    80 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    6 - 12 sprigs
  • garlic clove (opcjonalnie)
    1
  • beef mince
    400 g
  • eggs
    2
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • oil for greasing
Tomato sauce
  • garlic clove
    1
  • onions cut in halves
    50 - 80 g
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • crushed tomatoes, canned
    600 g
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 359 kcal / 1507 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...