Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dentes de alho
- 250 g vinho branco
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1000 g lombo de porco
- 1 folha de louro
- 650 g cebola cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 3 c. chá de mostarda
- 50 g mel
- 40 g vinho do Porto
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1319 kJ / 316 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne de porco em vinha d’alhos
48 Std.
Lombinhos de porco com redução de vinho do porto
40 Min
Frango de fricassé
30min
Peru com bacon e batatas
1 Std. 45 Min
Almôndegas com molho de tomate
40 Min
Frango na púcara
50 Min
Lombinhos de porco com tomate e manjericão e arroz de limão
1 Std.
Lombinhos de porco com molho de tomate
1h 30min
Bifes com molho pimenta e esparregado
1 Std.
Bifes com molho café
35 min
Lombinhos de porco com coentros e limão e cuscuz com bacon
45 Min
Arroz de pato
1 Std. 5 Min