Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 TL schwarze Pfefferkörner
- 1 TL Salz
- 3 Wacholderbeeren
- 2 Pimentkörner
- 3 TL Senf
- 1 EL Olivenöl
- 800 - 900 g Beiried, im Ganzen
- 4 Birnen (à ca. 190 g), geschält, halbiert, entkernt
- 300 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Speckwürfel
- 300 g Rotwein
- 350 - 400 g Wasser
- ½ Zimtstange
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 - 3 Zweiglein Thymian, frisch
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 300 - 400 g Rote Rüben, gekocht, in Scheiben oder Stiften (5 mm)
- ½ - 1 EL Speisestärke
- 30 g Dörrzwetschken, entkernt
- 20 g Butter, kalt
- 8 TL Preiselbeermarmelade
- 8 TL Dolce latte (weicher Blauschimmelkäse, Rahmstufe)
- Thymianblättchen, frisch, zur Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3384 kJ / 806 kcal
- Białko
- 62 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hirschragout mit cremiger Polenta
2h 20min
Coq au vin
3h
Bouillabaisse
1h 25min
Lamm mit Bärlauchsauce und Frühlingsgemüse
1h
Lammkronen mit Letscho und Erdäpfel
50 min.
Cumberland-Senf-Sauce
1h 15 min.
Boef Stroganoff
50 min.
Rehmedaillons mit Sellerieravioli und Kürbisgemüse
1h 30 min.
Apfelkren
40 min.
Rinderfilet à la Esterhazy
50 min.
Schweinslungenbraten in Pfeffer-Rahm-Sauce mit Speckfisolen
50 min.
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min