Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Gouda, in Stücken
- 15 g Öl
- 1 Frühlingszwiebel, in dünnen Ringen (2 mm)
- 8 Eier
- 1 TL Salz
- ¼ TL Kurkuma, gemahlen
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 8 Cherrytomaten, halbiert
- 350 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 982 kJ / 235 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 873 mg
Alternatywne przepisy
Schnittlauchsauce
10 min
Glühwein mit Orange
40 min
Apfel-Punsch
35 min
Rinderkraftsuppe (aus Suppenfleisch)
3hod. 45min
Apfel-Birnen-Gewürz-Kompott
20 Min
Grießkoch mit Orangenfilets
20 Min
Kalbsbutterschnitzel mit Erdäpfelpüree
55 min
Himbeerpudding
35 min
Obstsalat
15min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1 Std. 10 Min
Kräutertopfen
15min
Budapester Wurstsalat
20 Min