Brain Cupcakes
TM6 TM5

Brain Cupcakes

4.7 (14 ocen)

Składniki

Stracciatella Cupcakes

  • 200 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
  • 140 g sugar
  • ½ vanilla pod
  • 2 medium eggs
  • 140 g unsalted butter, diced, soft
  • 200 g whole milk
  • 280 g plain flour
  • 8 g baking powder
  • 1 pinch fine sea salt

Topping

  • 150 g raspberries
    lub 150 g frozen raspberries, defrosted
  • 1 tsp vanilla sugar, homemade
    lub 1 tsp vanilla bean paste
  • 300 g mascarpone
  • 200 g crème fraîche
  • 70 g icing sugar

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
2073.9 kJ / 495.7 kcal
Białko
7.2 g
Węglowodany
50.4 g
Tłuszcz
30 g
Tłuszcz nasycony
17.4 g
Błonnik
3.3 g
Sód
187.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy