Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stracciatella Cupcakes
- 200 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 140 g sugar
- ½ vanilla pod
- 2 medium eggs
- 140 g unsalted butter, diced, soft
- 200 g whole milk
- 280 g plain flour
- 8 g baking powder
- 1 pinch fine sea salt
Topping
-
150
g raspberries
lub 150 g frozen raspberries, defrosted -
1
tsp vanilla sugar, homemade
lub 1 tsp vanilla bean paste - 300 g mascarpone
- 200 g crème fraîche
- 70 g icing sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2073.9 kJ / 495.7 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 187.1 mg
Alternatywne przepisy
Spider Web Cupcakes
1h 5min
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45min
Soft and Chewy White Chocolate Chip Cookies
25min
Brownies
50min
Pistachio Cupcakes
40min
Melting Snowman Biscuits
3 Std.
Lollipop Cake
2h 10min
Cake Pops
2h
Chocolate, Peanut and Raisin Cupcakes with Peanut Butter Icing
1h 30min
Tri-Coloured Cupcakes
1h 30min
Mini Egg Cupcakes
1h
Vanilla Sponge Layer Cake
2 godz. 35 min