
Urządzenia i Akcesoria
Pizza Margherita
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 portions
Składniki
Pizza Dough
-
extra virgin olive oil for greasing
-
water room temperature220 g
-
sugar1 tsp
-
fresh yeast crumbled20 g
-
strong white bread flour400 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
fine sea salt1 tsp
Margherita Topping
-
mozzarella cut in pieces200 g
-
tinned chopped tomatoes250 g
-
fine sea salt to taste2 - 3 pinches
-
extra virgin olive oil1 Tbsp
-
fresh basil leaves torn in pieces10 - 15
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
639 kcal /
2673.5 kJ
Białko
25.9 g
Tłuszcz
24.2 g
Węglowodany
79 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Sód
997.3 mg