Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza Dough
- extra virgin olive oil, for greasing
- 220 g water, room temperature
-
1
tsp sugar
lub 1 tsp malt powder -
20
g fresh yeast, crumbled
lub 2 tsp dried instant yeast (8 g) - 400 g strong white bread flour
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 tsp fine sea salt
Margherita Topping
- 200 g mozzarella, cut in pieces
- 250 g tinned chopped tomatoes
- 2 - 3 pinches fine sea salt, to taste
- 1 Tbsp extra virgin olive oil
- 10 - 15 fresh basil leaves, torn in pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2673.5 kJ / 639 kcal
- Białko
- 25.9 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 997.3 mg
Alternatywne przepisy
Lasagne Bolognese
2h 30min
Pizza Dough
1h
Butter Biscuits
50min
Chocolate Chip Muffins
1h
Sponge Cake
1h 50 min
Apple Punch
30min
Stuffed peppers with rice and tomato sauce
1h
Brioche
5 godz.
Rustic Bread
2h
Pizza Margherita
2h 10min
Creamy vegetable soup, steamed chicken with vegetable tagliatelle and mustard sauce
45min
Creamy Vegetable Soup, Steamed Chicken with Vegetable Tagliatelle and Mustard Sauce, Milk Bread Loaves, Frozen Fruit Sorbet
1h 30min