Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g plum tomatoes, ripe, halved (see tip)
- 50 g green peppers, cut in pieces
- 40 g onions, quartered
- 70 g cucumber, partially peeled, cut in pieces
- 1 garlic clove
- 30 g vinegar
- 1 tsp fine sea salt
- 50 - 100 g extra virgin olive oil, to taste
- 8 ice cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 620.2 kJ / 148.2 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 397.6 mg
Alternatywne przepisy
Aubergine Caviar (Moutabel)
55min
Spinach and Cheese Soufflés
35 Min
Gazpacho
1h 15 min
Gazpacho
1h 15 min
Baba Ganoush
1h
Pea Gazpacho
4 Std. 15 Min
Lemon and Roasted Garlic Speltotto
2h
Gazpacho
1h 15 min
Salmon tartare
25 min
Salmorejo
10 min
Courgette and Avocado Beignets with Feta Cream, Coriander Chilli Pesto and Salad
2h 15min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1h 15 min