Wersje kompatybilne
Truchas saladas de bacalao con batata y mojo de almendra
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1 - 2
guindillas rojas secas
lub 1 - 2 pimientos choriceros - 6 dientes de ajo pelados
- 100 g de almendras fritas con sal
- 200 g de aceite de oliva
- 10 g de vinagre
- 2 rebanadas de pan frito, en trozos
- 700 g de agua
- 200 g de batata pelada en rodajas de 3 mm
- 400 g de lomos de bacalao desalado
Montaje y horneado
- 16 obleas de masa para empanadillas grandes
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1103 kJ / 263 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 88.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orejas de carnaval
30 min
Tortillas canarias de carnaval
45 min
Pavo relleno con salsa de arándanos (MEATER)
3h 30min
Rosquillas fritas de nuez moscada
30 min
Cóctel terremoto chileno
4h 15min
Bizcocho de chirivía con caramelo salado
3 Std. 20 Min
Cruffins de arándanos
5 Std.
Bizcocho de manzana
50 min
Guiso de cochayuyo
14h
Plátanos al estilo Foster con crumble (HESTAN CUE)
30 min
Langostinos en salsa de piña con arroz basmati
1 Std. 15 Min
Sancocho canario con pella de gofio
45 min