
Urządzenia i Akcesoria
Torta al limone cotta a vapore
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 fette
Składniki
-
150 g di burro a pezzi, + q.b. per imburrare
-
2 cucchiai di semolino per infarinare
-
180 g di zucchero
-
1 limone, preferibilmente biologico la scorza e il succo
-
3 uova
-
20 g di latte
-
180 g di farina tipo 00
-
1 ½ cucchiaino di lievito in polvere
-
1 pizzico di sale
-
1400 g di acqua
-
100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
-
1 cucchiaino di olio neutro (es. girasole, colza)
Wartości odżywcze na 1 fetta
Kalorie
289 kcal /
1209 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
31 g
Błonnik
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

La magia del vapore
72 Przepisy
Włochy
Włochy