Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hähnchen-Galantine
- 150 g Paprika, gemischt (z.B. rot, grün, gelb), in Stücken
- 300 g Hähnchenbrust, ohne Haut und Knochen, in Stücken (3-4 cm)
- 300 g Hähnchenschenkel, ohne Haut und Knochen (von ca. 500 g Hähnchenschenkeln), in Stücken
- 1 Prise Pfeffer
-
2
TL Gemüsesalz, selbst gemacht,
lub 1 TL Salz und 1 TL getrocknete, gemischte Kräuter - 500 g Wasser
Dill-Joghurt-Sauce
- 10 - 15 Stängel Dill, frisch, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 300 g Joghurt, 1,8% Fett
- 50 g Mayonnaise
- 2 Prisen Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 140 kJ / 34 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Geflügellebercreme
5 Std. 30 Min
Hähnchenunterschenkel mit Pflaumenglasur
40min
Riesengarnelen in Cognac
20min
Hähnchenleber-Pistazien-Pastete
15min
Bloody Mary
10 dk
Lachsbratwurst
3sa 15 dk
Zitroniges Lammragout mit Fisolen und Dillnudeln
1 Std. 50 Min
Marinierte Schweinenackensteaks
2sa 30 dk
Champignon-Terrine
3hod. 50min
Putenbulette Berliner Art
1 godz. 25 min
Champignons in Öl-Wein-Rosmarin-Marinade
2h
Grillmarinade zu Lamm, Geflügel und Gemüse
24 Std.