Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 250 g Rote Bete, gekocht, in dünnen Scheiben (2 mm)
- 40 g Orangensaft
- 10 g Apfelessig
- 20 g Olivenöl
- ¾ TL Salz
- 1490 g Wasser
- 10 g Zitronensaft
- ¼ TL Pfeffer
-
4
Seehecht-Medaillons, 3 cm dick (à ca. 100 g)
lub 4 Seeteufelfilets, ohne Haut und Gräten, 3 cm dick (à ca. 100 g) - 1 EL frische Thymianblättchen
- 10 g Butter, kalt
- 100 g Rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1664 kJ / 397 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleischstreifen anbraten
15 min
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
1h 20min
Kürbis-Brokkoli-Gemüse
1h 10 min.
Macadamiawaffeln mit Orangensauce
40 min.
Süß-saure Garnelen
1h
Hähnchen Teriyaki
2h
Garnelen, Paprika und Chili anbraten
20 min.
Entenbrust mit grünem Spargel und Polenta
1hod. 50min
Hähnchenfleischstreifen und Speckwürfel anbraten
15 min
Rindfleischstreifen und Zwiebeln anbraten
15 min
Kalbskoteletts Sous-vide
1h 10 min.
Lachs mit Teriyaki-Mayonnaise und Tomatensalat
2h