地中海風海鮮飯
TM5 TM6

地中海風海鮮飯

4.0 (2 oceny)

Składniki

  • 400 克 新鮮淡菜,刷洗乾淨
  • 160 克 洋蔥 ,切塊
  • 2 粒 蒜頭
  • 40 克 橄欖油
  • 200 克 生花枝圈
  • 200 克 綜合甜椒 (如:青、紅椒),切塊(約3公分)
  • 50 克 西班牙辣腸 ,切片
  • 400 克 罐頭蕃茄 ,包含汁液,略切
  • 1 ½ 茶匙 鹽
  • 2 小撮 番紅花絲 (0.1 克)
  • 200 克 水
  • ½ 茶匙 雞湯醬
    lub ½ 塊 雞高湯塊(用於0.5公升的水)
  • 350 克 短梗米 (煮湯用) ,約13分鐘烹煮時間(詳見要訣)
  • 50 克 草蝦仁
  • 1 顆 萊姆 ,切角狀,盛盤用

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1593 kJ / 377 kcal
Białko
17 g
Węglowodany
51 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy