家常蔥爆蝦

家常蔥爆蝦

4.7 37 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
3 人份

Składniki

  • 2 茶匙
  • 切片
    10 克
  • 切段,分蔥白和蔥綠
    2 根
  • 草蝦 剪去頭鬚腳,去腸泥
    300 克
  • 米酒
    1 大匙
  • 或依個人口味調整
    ¼ 茶匙
  • 新鮮紅辣椒 (opcjonalnie) 切斜片
    1 根

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 22 g
Kalorie 561 kJ / 154 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...