Urządzenia i Akcesoria
紅燒豬蹄
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
6 人份
Składniki
-
油1 大匙
-
薑 切片30 克
-
蔥 切段(約5公分)50 克
-
蒜頭30 克
-
新鮮紅辣椒 切段(約5公分)15 克
-
八角4 - 5 粒
-
豬腳 切段(約3公分),先以滾水川燙去血水1000 克
-
醬油170 克
-
冰糖30 克
-
米酒50 克
-
白胡椒粉¼ 茶匙
-
五香粉¼ 茶匙
-
鹽½ 茶匙
-
800 克 水高湯800 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
44.2 g
Kalorie
2026 kJ /
484 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
18.5 g