Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 克 橄欖油
- 2 大匙 萊姆汁
- ½ 茶匙 鹽
- 24 隻 草蝦仁 ,去腸泥
- 80 克 洋蔥 ,切塊
- 2 粒 蒜頭
- 500 克 小黃瓜 ,去皮、切塊
- 1 顆 萊姆 ,切片、每片切四等份
- 500 克 水
-
1
茶匙 自製蔬菜高湯醬
lub 1 塊 蔬菜高湯塊 (可用於0.5公升) - ¼ 茶匙 黑胡椒粉
- 200 克 牛奶
- 40 克 麵粉 (中筋麵粉)
- 2 大匙 蒔蘿 ,切碎
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 733 kJ / 175 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.4 g