![Steamed Cabbage and Pork Dumplings Steamed Cabbage and Pork Dumplings](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C3F456A6-5C5E-4D39-9F70-273CBAA3C417/Derivates/F6E11C40-9324-46D1-9FF1-E6E5944C8552.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dumpling Wrappers
- vegetable oil, plus extra for greasing
- 150 g water
- 300 g plain flour
- 1 Tbsp vegetable oil
- ¼ tsp fine sea salt
- water, plus extra as needed
Filling and Dumplings
- 400 g white cabbage leaves, cut in pieces
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 350 g pork mince, broken in pieces
- 530 g water
- 20 g soy sauce
-
10
g rice wine
lub 10 g sake - ½ tsp sugar
- ½ tsp ground black pepper
- 1 Tbsp light sesame oil
- plain flour, plus extra for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 318 kJ / 76 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Steamed pork buns (baozi)
2 godz. 30 min
Char siu bao pork buns
6h 35min
Japanese Ramen Noodle Soup
1sa 40 dk
Prawn and Asparagus Basil Ravioli
2 godz. 30 min
Sweet Potato Gnocchi - Gnocchi di patate dolci
1h 35min
Steamed Sticky Rice with Pork (Rice Tube Puddings)
2 godz. 30 min
Balinese-style Minced Chicken Satay with Pickled Vegetables (TM6)
Brak ocen
Pan-fried Bao Buns
1 godz. 30 min
Slow-cooked Pineapple in Chilli Syrup with Toasted Coconut Streusel
3 Std. 40 Min
Fresh Pasta Dough
1 godz.
Prawn Dumplings
1sa 15 dk
Steamed Bao Buns, Pork Belly and Wasabi Mayo
2h 50min