Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Dinkelmehl Type 630
- 230 g Wasser
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 60 g Olivenöl
- 2 ½ TL Salz
- 1 Prise Zucker
- 200 g Feta, zerkrümelt
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 80 g Aprikosen, getrocknet, entsteint
-
80
g brauner Zucker
lub 80 g Zucker - ½ rote Chilischote, frisch, ggf. entkernt
- 400 g Zwiebeln, geachtelt
- 40 g Weißweinessig
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin)
- ¼ TL Curry
- ¼ TL Ras el Hanout
- 1 TL schwarzer Sesam
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1502 kJ / 359 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 197 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Endivien-Blätterteig-Taschen mit Balsamico
1 Std. 15 Min
Knusprige Pilzröllchen
50 min
Salat mit Kroketten
1h 10 min
Cheddargebäck
40 min
Zwiebelschnecken mit Manchego
3 godz. 40 min
Laugenecken
3u.
Fladenbrot Quattro Formaggi
40 min
Champignons mit Chorizo gefüllt
35 min
Flammkuchen mit Süßkartoffel und Chorizo
3u.
Fladenbrot mit Ziegenkäse und karamellisierten Zwiebeln
1h 20 min
Strudel mit Sauerkrautfüllung
1 Std. 30 Min
Gebackener Blumenkohl mit süßer Knobi-Glasur und Sesamdip
1 Std.