Wersje kompatybilne
Pizza-Focaccia mit Rucola und Joghurtdressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 60 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- ½ Bund Basilikum, ohne Stiele
- 320 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 TL Zucker
- 470 g Mehl
- 2 TL Salz
Belag und Fertigstellung
- ½ Bund Basilikum, ohne Stiele
- 50 g Olivenöl
- 300 g Joghurt, 1,5% Fett
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- 20 g Zitronensaft
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Zucker
- 300 g Cocktail-Tomaten, halbiert
- 50 g Rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2093 kJ / 500 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza Bianco mit Pesto und Mozzarella
1h 25 min
Burrata-Pizza
1 godz. 40 min
Tomatenfocaccia mit Oliven
2 godz.
Flammkuchen mit Melone und Serrano
1 Std. 15 Min
Tomaten-Rucola-Pizza
50 min
Mozzarella-Thymian-Focaccia
2 godz.
Pizza-Bruschetta
1 Std. 30 Min
Rom - Pizzataler
1 Std. 30 Min
Mediterrane Langos
1 Std. 30 Min
Mediterraner Flammkuchen
35 min
Pizza mit Rucola und Parmaschinken
1 Std.
Focaccia mit Kirschtomaten
2u. 45min